• Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2019 by  Helen Saunders. Proudly created with Wix.com

This site is part of the National Forest, and was planted with a native mix of trees about ten years ago. The clients invite school groups in to learn about the woodland and local wildlife, and wanted to expand on this by building an educational base on site.  They wanted a garden where they could enjoy entertaining and growing their own food, as well as have some screening from the educational zones.

 

The design links with the architecture, but also responds to the local landscape. The chanelling and capture of existing water on site, is the basis of the design, forming a series of pools, which links with the view of the reservoir. Much of the woodland is retained, while areas of meadow and wetland, provide a mosaic of different habitats, and destinations around the garden.

 

The education base is a tree house, giving the kids a new perspective amongst the canopies. Woodland glades will provide spaces where they can collect natural materials to build dens and habitat piles, as well as cook the food they have grown in their own productive garden.

Helen Saunders Landscape & Garden Design

London

hkates86@gmail.com

Tel: 07912257661